ניתוחמ עקף קיבה יתרונות וחסרוננות

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

11/02/2017 | 08:55 | מאת: ניתוח מעקף קיבה

התחלתי לעשות את כל הבדיקות לניתוח מעקף קיבה, לפני הרבה שנים עברתי ניתוח קיצור קיבה עם קליפסים, לא צלח.הניתוח היחידי שאני יכולה לעשות הוא מעקף קיבה הייתי רוצה לדעת האם ישנם סיבוכים לאורך השנים, מה יהיו ההשלכות של הניתוח כאשר אהיה בת 70 או 80, אלו בעיות עלולות להופיע השנים. זמן החלמה, ואיכות חיים לאחר הניתוח.תודה רבה

שלום, ניתוח מסוג SRVG היה ניתוח נפוץ עד שנות 2000 , לאחר שהחל עידן הכירורגיה הלפרוסקופית ועקב הסיבוכים שהגלו של ניתוח SRVG , ניתוח מסוג זה לא מבוצע היום. הפיכת הניתוח לניתוח מסוג מעקף קיבה אפשרי, אך יש לקחת בחשבון שיש קושי טכני רב בניתוחים מסוג זה, לפעמים קשה לבצע ניתוח הפיכה בשיטה לפרוסקופית ועוברים לניתוח פתוח. לפעמים יש הדבקויות קשות בבטן עליונה וניתוח מעקף קיבה כמעט בלתי אפשרי, וחלק מהחולים עוברים ניתוח ע"ש סקופינרו (הטיה ביליופנקריאטית). יש סיבוכים תוך שלושים יום מהניתוח: דימום, זיהום, דלף, היצרות וגם תמותה. סיבוכים מאוחרים: היצרות, בקע פנימי, אבנים בכיס מרה, כיסים בהשקה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה