אי יכולת להגות את האות צ

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

14/01/2013 | 09:53 | מאת: שמרית

שלום, בתי בת 4 ועשרה חודשים מדברת באופן שוטף עם אוצר מילים מעולה. אולם את האות צ היא יודעת להגות אך בשטף הדיבור היא הופכת אותה לאות סמך, אני משתדלת לתקן אותה אבל לא חל שיפור, האם לדעתך יש צורך לפנות למומחה או שזה יסתדר עם הזמן? אשמח לייעוץ. תודה.

14/01/2013 | 12:04 | מאת: עופי כהן-גל

שמרית שלום, ההגה צ' נרכש בשלב מאוחר יחסית בשפה העברית. מקובל על פי מחקרים שההגה נרכש באופן טבעי עד גיל 5. בגיל זה יש בשלות מוחית מתאימה לשם הבחנה בין צלילים דומים וכן מבחינת אברי ההיגוי יש בשלות לרכישת ההגה. ביוון שבתך כבר קרובה לגיל זה, ניתן להגיע לאבחון אצל קלינאית תקשורת ולהתחיל לעבוד איתה באופן מסודר על האבחנה השמיעתית בין הצלילים ס' וצ' וכן על הפקת הצליל. בד"כ זהו צליל שקל מאוד לרכוש גם בעזרת קלינאית. למידע נוסף את מוזמנת לקרוא באתר שלנו - http://www.steiner.co.il/speech/pronunciation.asp בהצלחה!

15/01/2013 | 16:58 | מאת: שמרית

עופי, תודה רבה על תשובתך המהירה.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור