האם צריך טיפול?

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

05/01/2013 | 13:09 | מאת: ענבר

הבת שלי בת שש בכתה א. כל הדיבור שלה מושלם מלבד....האות ר אותה היא מהגה במבטא אמריקאי . לא מסיבה מובנת היות ואנו דוברי עברית רהוטה ואין לאף אחד מאיתנו מבטא- תמוה במקצת.. האם הדבר מצריך טיפול או שניתן להשאיר לה את המבטא באות הזאת? אם כן כמה טיפולים בדכ נהוג??

05/01/2013 | 14:51 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום ענבר, אני חושבת שכדאי ללמוד להגות את האות ר' במבטא עברי, היות וזו השפה בה ילדתך וסביבתה מדברות. קשה לצפות מראש כמה טיפולים יידרשו, אפשר לראות מה קורה בטיפולים הראשונים ולנסות להעריך כמה זמן זה יקח. האם אופן ההיגוי האמריקאי מפריע לה/לכם/לסביבה? ילדתכם מעוניינת לשנות את המבטא? המוטיבציה של הילד חשובה מאוד במקרים כאלה להצלחת הטיפול. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור