האם אפשר לטפל בדיבור אצל מבוגרים?

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

09/12/2012 | 14:00 | מאת: הילה

חבר שלי בן 29 ויש לו בעיה בדיבור. מדבר לא ברור לפעמים, בקצב מהיר. האם זה גיל שיש עוד על מה לעבוד?

09/12/2012 | 19:28 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום הילה, בוודאי שניתן לטפל בקשיי דיבור אצל מבוגרים. במקרים של מבוגרים, חשובה המוטיבציה והרצון לשנות הרגל דיבור שנרכש במשך שנים רבות. האם חברך מעוניין לשנות את אופן דיבורו? האם אופן הדיבור פוגע בתפקודו ומקשה על הסביבה להבינו? במידה והתשובה לשאלות האלה חיובית, חברך בהחלט מוזמן לפנות לקלינאית תקשורת לקבלת טיפול. בהצלחה!

09/12/2012 | 19:40 | מאת: עופי כהן-גל

הילה שלום, בכל גיל אפשר לטפל אבל הכרחי שתהייה מוטיבציה גבוהה לשינוי הרגלים ישנים ונכונות לתרגול ועבודה. אם הדבר מפריע לו - כדאי לפנות לאבחון ולראות במה מדובר. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור