גימגום ילד כמעט בן 3

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

05/12/2012 | 11:20 | מאת: רונן

שלום בני בן 2 ועשרה חודשים,בני החל לדבר מגיל שנתיים. ומגיל שנתיים וכמה חודשים החל לומר משפטים שלמים. לאחרונה נושא הגמגום התגבר אצלו באופן משמעותי והוא " ניתקע " כל משפט כמעט , ניתן לומר כי הוא ניתקע באמצע מילה ולא תמיד בתחילתה , אם נתון זה משפיע. בנוסף העיר את עיני כושר הביטוי שלו שהוא יחסית דל כרי משפטים קצרים ולא ביצוע הרחבות פירוט כגון נוף,צבע, וכד' . כאשר הוא החל לומר מילים מגיל צעיר הוא היה לפעמיים מגמגם. יש לציין כי מידי פעם אני מלמד אותו מילה חדשה באנגלית ויש לו קליטה מדהימה יש לו אוצר מילים מדהים של למעלה מי 30 מילים. והוא יודע לומר את ה א-ב עד סופו בצורה מושלמת. ואת ה A-b-c בצורה מושלמת, יודע לספור עד 10 באנגלית ובעברית. חייב לציין כי אני תמיד נותן לילד לסיים את הדברים שיש לו לומר . סבלני, ולא מעיר על קיום הבעיה . הייתי מעוניין לדעת 1. האם יש צורך לפנות לגורם רפואי בעניין ואיזה? 2. האם יש למישהו רעיון איך ל"דובב" את הילד יותר ? 3. האם יש איזו שהם תרגילים לשפר את המצב ? תודה לכל המשיבים!!!

05/12/2012 | 12:56 | מאת: טופז אגוז-ליבשטיין

דודי שלום, קודם כל, פרטת יפה את הקשיים של בנך. בגילאים של בנך יש לעיתים תופעה של חוסר שטף נורמלי שיכול לחלוף מעצמו אך הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון ולהדרכת הורים בכל מקרה. ראשית, אני ממליצה לך לקרוא באתר של אמב"י http://www.ambi.org.il/information-for-parents.html שבו יש מידע רב ומצויין להורים וכן הדרכה לגבי חוסר שטף (גם נורמלי וגם כזה הדורש התערבות). שנית, נראה כי כדאי לעשות לבנך אבחון שפתי מלא כדי לעזור לו בתחומים השונים שקשים לו. מומלץ לפנות לאבחון אצל קלינאי תקשורת בעל נסיון בתחום הפרעות השטף. כרגע, לא בטוח שכדאי לדובב את הילד יותר ויתכן כי זה דווקא מוסיף לחוסר השטף שלו. מומלץ לנסות ולהפחית גורמים של לחץ על חווית הדיבור שלו ולא ללמד אותו גם מילים בשפה זרה. לאחר אבחון מסודר, קלינאית התקשורת תוכל לתת לכם הדרכה מסודרת בהתאם למה שיעלה באבחון. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור