בני בן 3 ועדיין אינו מדבר למעט אבא ומים

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

18/11/2012 | 17:41 | מאת: אבא

האמא אינה דוברת עברית וכל העניין "נופל" עליי , אך זה לא קשור בהכרח לעובדה , בגן בשנה שעברה לא התרגשו מכך שהוא אינו מדבר , היום אני מבין שיש בעיה וצריך לטפל , היום בבדיקת שמיעה לא הצליחו להגיע למסקנה חד משמעית וזימנו אותנו להגיע בעוד 3 חודשים לאחר בדיקות א.א.ג ובדיקה אקוסטית משהו , במקביל קבעתי תור בהתפתחות לילד , האם יש משהו שניתן לעשות עוד במקביל או בנוסף ?

18/11/2012 | 20:08 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום לך, כרגע נראה שאתה עושה את כל הבדיקות הדרושות. ילדך זקוק לאבחונים במכון להתפתחות הילד. יש צורך באבחון רופא התפתחותי, קלינאית תקשורת ואולי גם מרפאה בעיסוק (הרופא ימליץ על כל האבחונים הדרושים). במקביל כדאי להשלים את בדיקת השמיעה. במידה ואין הצלחה בבדיקה ועדיין אין מסקנה חד משמעית, כדאי לנסות לבצעה במקום אחר. איך התקשורת של הילד? כיצד מביע את צרכיו ורצונותיו? האם חשוף לשפות נוספות?

20/11/2012 | 12:28 | מאת: אבא

כאמור אמו אינה דוברת עברית טוב מעבר לכך הוא בגן רגיל , כשהוא רוצה משהו הוא מצביע בעזרת היד , התקשורת איתו לעניות דעתי בגדר הנורמלי לעיתים כשאנחנו מנסים לגרום לו לחזור על מילים הוא מנסה וחוזר בשיבוש חלק מהמילים אבל בדרך כלל באותו המשקל של המילה , הוא אוהב מאוד לשמוע שירים והוא קצת קפיצי.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור