מעט מילים

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

12/11/2012 | 20:31 | מאת: אמא מרכז

שלום, בתי בת שנה ו5 חודשים ואומרת אמא (המילה הראשונה שלה!!!) אבא(המילה אבא היא גם בהתכוונות לאבא וגם כמעט לכל דבר),א'זה(את זה) ואיכס, אלו מילים שהיא אומרת כבר כמה חודשים טובים אבל לא נוספו עדיין מילם חדשות. אם זאת נראה שהיא מבינה כל מה שמבקשים ממנה או אומרים לה ,תגובותיה מעידות על הבנה והיא מבצעת בהתאם.הריון ולידה היו תקינים מגיבה לשמה ונראה שאין בעיית שמיעה. האם יש מקום לדאגה? היא בת שלישית (לפניה שני בנים) הבכור דיבר מוקדם מאד . תודה

13/11/2012 | 08:33 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום אימא, כדאי לחכות עוד חודשיים ולראות מה קורה.במידה ולא נוספות מלים חדשות, כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד לאבחון וקבלת הדרכה. כדאי לבצע בדיקת שמיעה, גם אם נדמה לכם שהשמיעה תקינה, על מנת לשלול ליקוי בשמיעה. בנתיים, הרבה לשחק ולדבר עם הבת, להקריא סיפורים המתאימים לגילה וכדומה. בהצלחה.

13/11/2012 | 09:54 | מאת: אמא מרכז

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור