שאלה

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

05/09/2012 | 10:20 | מאת: אמא

הבן הבכור שלי היה מטופל אצל קלינאית תקשורת שהיה ילד. עכשיו גם הבת צריכה ללכת לטיפול. כשהיינו בטיפול לא הבנתי בדיוק מה הקטע של הטיפול- כל הזמן משחקים במשחקים ולא מלמדים את הילד שום דבר. היה נראה לי שהיא כל הזמן סתם מוציאה משחק מהארון ומשחקת איתו. כולם עובדים ככה או שרק הקלינאית שעבדה עם הבן?

11/09/2012 | 11:47 | מאת: עופי כהן-גל

אמא שלום, בזמן האבחון, קלינאית התקשורת בודקת את כל תחומי השפה של הילד. לדוגמא - היא בודקת את אוצר המילים שלו, תקינות התחביר וההטיות, בודקת אם יש שיבושי היגוי ואם הילד משתמש בשפה בצורה מתאימה ומעביר מסר נכון. לאחר שהתמונה שלמה הקלינאית בוחרת מטרות טיפוליות ומתאימה אותן לילד, לפי הדחיפות, היכולת והצורך. על המטרות הללו הקלינאית עובדת עם הילד תוך כדי משחק. ילדים מפנימים ולומדים היטב דרך משחק וזוהי גם דרך לתת לשפה הקשר רחב וטבעי יותר. אני ממליצה לך לשאול את קלינאית התקשורת שתעבוד עם בתך מה המטרות שהיא עובדת עליהן על מנת שתביני מה היא עושה ותוכלי לתרגל איתה בבית כמו שצריך.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור