שאלה קטנה - ג'יבריש אצל ילדה

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

08/12/2016 | 21:24 | מאת: דנה

שלום, בתי בת שנה ושמונה חודשים ומדברת מאד יפה לגילה. בימים האחרונים פתאום התחילה מדי פעם להגיד גם ג'יבריש. לא על חשבון הדיבור הרגיל שממשיך להתפתח אלא בעיקר כשמתלוננת על משהו (הלבשה אחרי אמבטיה למשל). האם זה תקין? יכול להיות שמחקה תינוקות אצלה בגן? (הגננת אומרת שהיא אוהבת לשחק עם התינוקות). תודה

10/12/2016 | 20:45 | מאת: עופי כהן-גל

דנה שלום, האם הג'יבריש הוא תופעה חדשה? בהתפתחות שפתית תקינה יש לעיתים קרובות התפתחות של מילים ראשונות במקביל לשימוש בג'יבריש כחלק מהתקשורת. הילדים רוכשים מאפיינים שונים של שפה ודיבור בתקופת זמן קצרה יחסית. חלק מהמאפיינים הללו הוא ההנגנה של הדיבור, הדגשים ומה שאנו מכנים "ז'רגון". ככל שאוצר המילים והמורכבות השפתית של הילדים גדלים, הילד זונח את הז'רגון ומשתמש יותר ויותר במילים ומשפטים. בשלב זה למעשה הילדים מתאמנים על הניגון של השפה ומחקים את שפת המבוגרים. כל עוד בתך ממשיכה לפתח את שפתה במקביל איני רואה סיבה לדאגה. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור