האם לפנות לקלינאית תקשורת

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

07/11/2016 | 11:19 | מאת: גיורא

שלום רב, בני בן 8 וחצי והוא מגמגם. בחודשים האחרונים הגמגום מחמיר ולפעמים קשה להבין אותו. אנוכי ואישתי מציעים לו שנפנה יחד לקלינאית כדי לנסות לטפל/להקל במצב. הילד מסרב וטוען שהוא מסתדר עם זה ואומר שאם זה יפריע לו בעתיד הוא יאמר לנו ונפנה לטיפול. שאלתי היא, האם להכריח/לחייב אותו ללכת לקלינאית או להמתין שזה יבוא ממנו ? בתודה מראש גיורא

07/11/2016 | 20:50 | מאת: עופי כהן-גל

גיורא שלום, בהחלט לא הייתי מכריחה אותו להגיע לטיפול. בגילו צריך לכבד את רצונו ובנוסף, בשביל טיפול בגמגום יש צורך במוטיבציה לטיפול וברצון לתרגול וכרגע נראה שהוא לא מעוניין בכך. אפשר להציע לו לעשות רק פגישה אחת ולראות אם זה מתאים לו, ולהסביר שבטיפול מקבלים כלים שיכולים לעזור לו במצבים השונים ושזה לא מחייב אותו לטווח ארוך. בכל מקרה, הייתי משבחת אותו על כך שהוא מרגיש שהוא מסתדר עם הגמגום. אפשר להציע לו להסתכל ביחד באתר של אמב"י - ארגון המגמגמים בישראל. יש שם מידע רב להורים ולמגמגמים עצמם, פעילויות שונות ועוד. http://ambi.org.il/ - אולי דרך החיבור למגמגמים אחרים הוא ירגיש צורך בטיפול. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור