שימוש במילים נרדפות

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

03/04/2016 | 10:10 | מאת: יערה

שלום רב, בני בן שנתיים ועשרה חודשים מדבר יפה מאוד אבל בזמן האחרון שמנו לב שמשתמש במילים נרדפות של אותן משמעות. למשל כשמרגיש מים חמים אומר מים קרים. דוגמא נוספת, כשהוא סוגר דלת הוא אומר פתחתי וכך יש עוד דוגמאות. קצת מדאיגה אותי התופעה כי מעולם לא נתקלתי בה. תודה מראש

03/04/2016 | 12:55 | מאת: עופי כהן-גל

יערה שלום, השימוש של בנך בהחלט מעניין אך יתכן וזו תופעה זמנית וכי הוא עסוק כרגע ברכישת הפכים ומתבלבל. האם יש קשיים נוספים בהעברת מסר המתלווים לכך? איך הוא מגיב כשמתקנים אותו? האם הוא מתעקש על מה שאמר או מתקן את דבריו? בכל מקרה, אם התופעה תמשיך עוד מספר חודשים, ניתן ללכת לקלינאית תקשורת לאבחון כדי לראות אם ישנו בלבול בעוד מושגים, קושי ברכישת מושגים או קשיים בשליפה. קשה לקבל תמונה מספיק ברורה על סמך הבלבול המסוים הזה. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור