בן חמש

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

20/12/2015 | 08:43 | מאת: אפרת

שלום, הבן שלי בן 5- (בטרום חובה ) מדבר ללא שיבושי הגייה בכלל, אבל..כשהוא נדרש לספר על סיטואציה מסויימת קשה מאוד להבין ממבנה המשפט מה באמת הוא רוצה להגיד. אני כלל לא יודעת מה קורה בגן (הוא לא מספר ). כשאני דוחקת בו לספר - הוא תמיד אומר , לא זוכר לא יודע... אמי מאוד חוששת מה יהיה בבית ספר. אנו ביטםול אצל קלינאי תקשורת , היינו סה"כ 4 פעמים - לא רוה ממש שיפור מאוד מודאגת אשמח לתובנתכן תודה אפרת

שלום אפרת, אני רואה שכבר התחלתם טיפול קלינאי תקשורת וזה מהווה יתרון גדול. חשוב לדעת שטיפול של קלינאי\ת תקשורת הינו תהליך ולפעמים ההתקדמות היא איטית ולוקח זמן לראות שיפור מסוים במהלך הטיפולים הראשונים, שמהווים מפגשים להיכרות עם הילד (אופי הילד, נקודות החוזקה\ החולשה שלו)והגעה לשיתוף פעולה מצד הילד. קשה לי לדעת מהו תחום הקושי הספציפי של בנך מהתיאור לעיל. אם הוא לא מובן בדיבורו הספונטאני או שהמבנים התחבירים של המשפטים שלו אינם תקינים. לכל טיפול ישנו תהליך ושלבי טיפול אחרים וקצב התקדמות אחר. כמו כן, חשוב לשתף את קלינאי התקשורת בחששות ובדאגות שלך והוא יכול לייעץ ולהסביר לך על הטיפול שבנך עובר. בהצלחה! נדין

20/12/2015 | 12:49 | מאת: אפרת

ראשית תודה על המענה. יש לו קושי בשליפת מילים (שהוא מכיר ) שהמבנים התחבירים של המשפטים שלו אינם תקינים. הוא יכול להגיד מילה אחת או שתיים לתאר מצב מסויים וכך הוא מסיק שהבינו אותו. מה שמדאיג אותי איך זה ישפיע עליו בלימודים ובחייו כבוגר בכלל אני רוצה לציין שהוא עוד חודשיים יהיה בן חמש וידע את כל הא-ב' ויודע לתפור תרגילים פשוטים בחשבון.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור