בעייה בהגייה ודיבור האות ר' בשפה הערבית

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

21/10/2015 | 14:32 | מאת: כרמל

שלום, שמי כרמל ואני בן 28 ושפת האם שלי היא ערבית. מאז שאני קטן יש לי בעיית דיבור והגייה בשפה הערבית במיוחד במילים עם האות ר', בנוסף אני גם דובר את השפה העברית ברמת שפת אם ואין לי בעיה איתה. רציתי לדעת האם ניתן לטפל בזה בגיל מבוגר ואיך?

21/10/2015 | 20:24 | מאת: עופי כהן-גל

כרמל שלום רב, בהחלט ניתן להתחיל טיפול בשיבושי היגוי גם בגיל מבוגר. לרוב בגיל מבוגר למטופל יש יותר מוטיבציה ורצון להצליח וכן ניתן להסביר לו באופן ישיר איך להגות את ההגה המשובש. הצלחתו של טיפול היגוי תלויה מאוד בתרגול שוטף בבית ולכן כדאי ללכת לטיפול מתוך כוונה להשקיע ומתוך הבנה שכדי לשנות הרגלים של שנים רבות יש צורך לתרגל הרבה. כדאי לך לפנות לקלינאי תקשורת דובר ערבית בעל ניסיון בטיפולי היגוי במבוגרים. בהצלחה!

22/10/2015 | 14:10 | מאת: כרמל

תודה רבה

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור