ילדה בת שנתיים ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

11/10/2015 | 16:56 | מאת: אביבה חלפון

ילדה שהתחילה לדבר בגיל שנתיים מצרפת מילים אני רוצה עונה נכון לשאלות על צבע שמלה או צבע כדור אך לא יוזמת מספיק שיחה עם הסבתא סבא וכדומה האם בשלב זה צריכה לבוא התערבות כלשהיא אציין שרופא ילדים שמע אותה ואמר שהכל תקין

12/10/2015 | 04:31 | מאת: אילנית ישראלי

שלום איזה יופי אמא, שאת ערנית להתפתחות השפה של ביתך! בהתפתחות הדיבור הטיפוסית ישנם נורמות שעל פיהן אנו יכולים להעריך את התפתחות השפה של הילד. כך למשל, נצפה כי צרופי מילים יתחילו סביבות גיל שנה וחצי, ובהמשך הפעוט יצרף שלוש מילים ואט אט יביע משפטים פשוטים ומחוברים לקראת גיל שנתיים וחצי. מגיל שנתיים וחצי עד שלוש נצפה לקפיצה נוספת בהתפתחות השפה שתתבטא במשפטים ארוכים יותר ואפילו משועבדים. אוצר המילים מתרחב מאוד וכולל שמות עצם, תארים מגוונים, מילות יחס, פעלים בבנינים מגוונים ובנטיה לזכר, נקבה ורבים ועוד ועוד. לגבי רכישת צבעים, נצפה שתתרחש לקראת גיל שלוש, באופן מדורג. חשוב לדייק בקשר לגילה של ביתך, אם היא בת שנתיים הציפיות שונות מילדה בת שנתיים ועשרה חודשים. את מוזמנת לכתוב את המבעים של ילדתך על מנת שנתרשם יותר לעומק, להתיחס למצב השמיעה שלה, להיגוי ולהבנת השפה. כמו כן אם מדובר בילדה דו לשונית, יש לציין זאת כיוון שיש לכך השלכות על קצב התפתחות שפה. מכיוון שמדובר במכלול של גורמים שעשויים להשפיע על התפתחות השפה של ביתך, מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת מוסמכת על מנת להעריך את שפתה של ביתך, באופן מקצועי ומהימן, בפרט אם ביתך כבר חצתה את גיל שנתיים וחצי. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור