דבור אצל ילדה בת שנתיים ושלשה חדשים

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

08/03/2015 | 00:56 | מאת: אביבה חלפון

בתי בת שנתיים ושושלה חדשים מדברת מילים בודודות עץ אמא סבתא בובה ועוד היא מבינה כל םעולה שנדרשת ממנה מצביעה על אברי גוף אולם לדעצי אוצר המילים נמוך כמו כן חלק ממה שאומרת לא נשמע ברור האם מצב זה מחייב התערבות כלשהיא ואם כן באיזה אופן

08/03/2015 | 08:33 | מאת: עופי כהן-גל

אביבה שלום, הגדרת יפה את ההבדל בין אוצר מילים הבעתי ובין אוצר מילים הבנתי. ילדים לרוב מבינים יותר ממה שהם כבר אומרים. באבחון של קלינאי תקשורת אנחנו בודקים את שני הצדדים של אוצר המילים ורואים איפה עיקר הקושי בהתפתחות. בגיל שנתיים נראה כבר לרוב אוצר מילים עשיר וכן שימוש בצירוף של שתי מילים יחד (עוד בננה, רוצה במבה וכו'). בגיל כזה, מומלץ לעשות קודם כל בדיקת שמיעה (במכון שמיעה שבו יש שני בודקים בזמן הבדיקה) ולאחריה לגשת לאבחון של קלינאי תקשורת. בהתאם לאבחון, הקלינאי ידריך אתכם אם יש צורך בהתערבות או במעקב בלבד וייתן לכם הדרכה כיצד לעזור לה לצמצם את הפער. בינתיים, אני ממליצה לחשוף אותה לשפה בדרכים שונות - להקריא לפחות סיפור אחד ביום, לתאר את מה שאתן עושות יחד או את מה שאת עושה לידה (לדוגמא - עכשיו אמא מלבישה לך את החולצה/אני מקלפת את המלפפון..) ולוודא שאת אומרת לה את המילים בבירור. אין צורך לתקן אותה או לדרוש ממנה להפיק מילים בעצמה אלא רק להגות אותן ברור. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור