דיבור לא ברור

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

11/08/2014 | 16:45 | מאת: אתי

שלום רב, יש לי 2 בנים, אחד בן 7 והשני בן 4{כמעט}, לשניהם יש שיבושי היגוי נורא דומים והם החלפה של ת' ב- ק', כ'- לדוגמא במקום לומר חתול, הם אומרים חקול, ועוד שיבוש של ד' ב- ג' למשל המילה גדול נשמעת כמו גגול, הבן הגדול היה מטופל אצל קלינאית תקשורת בעבר, וכמו שתיארו כאן הטיפול הוא יותר דרך משחק ואני לא ראיתי שהטיפול באמת הניב תוצאות, אני פשוט כרגע נמצאת בסיטואציה שמוכנה לעשות הכל כדי להבין מאיפה הבעיה נובעת ואיך ניתן לטפל?, אודה להכוונה והסבר על התופעה, תודה רבה

12/08/2014 | 08:32 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום אתי, מדובר על שיבוש היגוי הנקרא backing, בו הלשון נמצאת בחלק האחורי של הפה במקום להימצא בקדמת הפה וכך במקום ת' מופק ק'. כדאי לפנות עם הילד הגדול לטיפול קלינאית תקשורת על מנת ללמוד כיצד להפיק צלילים אלה בצורה נכונה. ייתכן ובעבר התקשה להפיק תועלת מהטיפול מפאת גילו (?) . בכל אופן, גם טיפולי היגוי מתבצעים באמצעות משחקים שונים, כדי לעניין את המטופלים הצעירים ולגרום להם לשתף פעולה. כמו כן, קיימת חשיבות רבה לתרגול יומיומי בבית ( את ההדרכה לעבודה בבית תקבלו מהקלינאית המטפלת). בהצלחה!

12/08/2014 | 08:53 | מאת: אתי

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה.הייתי רוצה לטפל בילד באופן פרטני, ללכת למישהו/י מקצועי, שבאמת יוכל לעזור עם הבעיה, מה האפשרויות? מה הפרוצדורה? זה חייב להיעשות דרך הקופה? ומה לגבי הילד הקטן, לא כדאי לטפל גם בו?

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור