דיבור לא ברור

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

16/06/2014 | 13:05 | מאת: רונית

בני בן שנתיים וארבעה חודשים,מדבר מאוד לא ברור- הוא אומר משפטים שלמים אך הוגה בעיקר הברות סופיות של המילה. אוצר המילים שלו גדול והוא מבין הכל ומדבר הכל רק לא מובן. כמו כן, הוא אינו משתמש במילות יחס. בגן הוא מאוד משתף פעולה ואני מקבלת פידבקים מעולים על ההבנה שלו וההשתתפות. הוא גם לא מצליח לשיר שירים, הוא מדקלם אותם באופן לא מובן בלי מנגינה. האם יש צורך לפנות לקלינאית תקשורת או להמתין מספר חודשים? תודה.

שלום רונית כחלק מהתפתחות שפה נורמאלית עד גיל שנתיים וחצי- שלוש הילדים עשויים לפשט את ההגייה של המילים ולהפיק אותן באופן שונה ממבוגרים. זאת בשתי דרכים: הילדים עשויים לא להפיק את כל ההברות במילה, הם יפיקו בעיקר את ההברות האחרונות והמוטעמות, למשל במקום שולחן- יאמרו חן. וכן הם עשויים לא להפיק את כל צלילי המילה, למשל לא להפיק ר' ולומר אכבת במקום רכבת. התהליכים הללו הם חלק מההתפתחות הנורמאלית. מתיאורך נשמע שבנך ילד מתוק ותקשורתי, בכדי להחליט האם כדאי בשלב זה לפנות לאבחון חשוב לבחון האם הוא מובן לכם ולסביבתו למרות שיבושי ההיגוי. אם אתם מצליחים בסך הכל להבין אותו והשיבושים אינם פוגעים משמעותית במובנות אפשר לחכות מספר חודשים ולבחון האם ההיגוי משתפר בהדרגה באופן טבעי. במקרה שילדך אינו מובן כלל והשיבושים רבים מאוד כדאי לפנות כבר לבדיקת שמיעה ולאבחון קלינאי תקשורת. בהצלחה טופז

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור