בן שנתיים ו10 חודשים לא מדבר ברור

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

02/06/2014 | 14:11 | מאת: מרינה

שלום, לפני שבוע היינו באבחון אצל קלינאית תקשורת, הוחלט שהילד צריך טיפולים. בבית אנחנו מדברים בשתי שפות, ובגן רק עברית. בני לא מדבר ברור את המילים או אומר רק אמצע של המילה. לגבי משפטים הוא אומר "לא רוצה" (בנקבה???) , "פוח "לגבי תפוח, "אונית" לגבי מכונית, ומילים בודדות פשוטות אחרות. טור המתנה במכונים עם הסדר מעל 8 חודשים ואפילו שנה וחצי. האם יש תרגילים או משחקים שאני יכולה לעשות עמו בבית? האם לחזק את שתי השפות, או לעבור רק לעברית (אני מאוד רוצה שידע את השפה השניה-רוסית). בשנה הקרובה הוא נכנס לגן עירייה והוא יהיה בן הקטנים וגם לא מדבר. אני חוששת שזה ישפיע על בטחון העצמי שלו (בדרך כלל ילד מאוד שמח בסביבת גן פרטי). ואני מאוד רוצה לעזור לו. אודה מאוד להכוונה ועזרה. תודה

02/06/2014 | 22:36 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום לך, לאיזו קופת חולים את שייכת ובאיזה אזור מגורים? קיים חוק לפיו מטופל המחכה מעל 4 חודשים לטיפול זכאי לקבל החזר על טיפול פרטי. שווה לבדוק את זה בקופה. לגבי דו הלשוניות - מומלץ לדבר שפה אחת באופן עקבי ע"י אותו דובר - זאת אומרת, אם בבית אתם מדברים רוסית הקפידו לדבר רוסית ולא לערבב רוסית עברית באותו משפט. אופציה נוספת - אחד ההורים מדבר עברית באופן קבוע והשני - רוסית. האם קיימת אופציה שונה מגן עיריה לשנה הבאה? אשמח למידע נוסף (אזור מגורים), אולי נוכל להפנותך למכון/קלינאית תקשורת עם המתנה מצומצמת יותר.

05/06/2014 | 08:40 | מאת: מרינה

שלום, תודה על התשובה. אנחנו שייכים לקופ"ח כללית באשדוד.בדקתי, אכן אחר 3-4 חודשים מגיע לנו החזר על טיפול באופן פרטי. שלחתי את הסיכום לכמה מכונים שבהסדר (הדים,קולן, מסילות)(המתנה של חצי שנה עד שנה וחצי). לגבי הגן: גן הפרטי שבו הוא נמצא עכשיו מיועד עד גיל 3, אז כנראה לא נכון להשאיר אותו שם לעוד שנה - לא יתן לו להתפתח. ולהכניס לגן פרטי חדש לשנה, גם נראה לי לא מתאים.נכון? אשמח לקבל מכונים נוספים לקבלת טיפול. תודה

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור