יאחרו בדיבור אצל ילדה בת שנתיים ו7 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

26/05/2014 | 00:30 | מאת: ברקרולה

שלום רב, יש לי ילדה בת שנתיים ו 7 חודשים שמתקשה בדיבור, כלומר לא מדברת כפי שהיה מצופה ממנה לבני גילה מבחינת אוצר המילים והיכולת להרכיב משפטים. כיום היא אומרת 2 מילים ברצף ומקסימום 3 מילים. ניסיתי ללמד אותה למשל לומר את הצבע "כחול". היא יודעת לומר בנפרד את האות כ... ויודעת לומר בנפרד את הצליל חו.. אבל כשנדרש ממנה לצרף בין כ... ו חו.... לכחו(ל) היא לא מצליחה! ואומרת משהו מעוות. אני לא מצפה שלגיד את האות ל. רק כחו....התחלתי ללכת אתה לקלינאית תקשורת. היינו ב 15 מפגשים והאמת שלא הרגשתי שהיא עוזרת לה. ולא בגלל שהקלינאית לא טובה. להערכתי הילדה שלי עוד לא בשלה לדבר. עשינו הפסקה לאחר 15 מפגשים והיא אמרה לי לחזור אליה בעוד כ חצי שנה. אני מרגישה את הפער ההולך וגדל בינה לבין ילדים בגילה...ילד בפער של חודש ממנה כבר הולך להצגות של סמי הכבאי (לדוגמא) כשהבת שלי המשפט הכי ארוך ומורכב שהיא יודעת לומר זה "האוטו שלנו גדול" ובשפתה "האוטו יאנו גדוז". גילוי נאות: אמא שלי אומרת שהתחלתי לדבר בגיל 3. עד אז אמרתי "את זה...את זה". ועוד גילוי נאות: עומס החיים (עבודה, ילדה נוספת והריון) וכנראה מבנה אישיות עצל גורמים לי לא כל כך להשקיע בה כמו שהיה רצוי. בקיצור צריכה את עזרתכן!!!!

26/05/2014 | 09:09 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום לכם, בגיל שנתיים וחצי, אנו מצפים להופעת משפטים קצרים ופשוטים בני 3-4 מילים. לפי תיאורך, נראה שבתך מפיקה משפטים מסוג זה, אם כי לא בקצב מהיר מספיק . בגילאים הצעירים יש שונות גדולה בין ההפקות של הילדים, וכל אחד שונה, לכן אין זה נכון להשוות בינהם. כמו כן, בגיל זה קיימים שיבושי היגוי שונים שהינם נורמטיביים והתפתחותיים, כך שאין לצפות להיגוי תקין לחלוטין . עד שתחזרו לקלינאית התקשורת לסדרת טיפולים נוספת, יש כמובן להעשיר את השפה בבית באמצעות משחקי דמיון משותפים (לרחוץ ולהאכיל בובות, להשכיב לישון, רופא וחולה וכדומה), קריאת ספרים, משחקי קופסא שונים המתאימים לגיל ומפתחים את ההבנה וההבעה. יש לזכור שבתך נמצאת בשלבים קריטיים לרכישת שפה, זהו חלון הזדמנויות חשוב עבורה וכדי למנוע פערים מיותרים בהמשך, כדאי למצוא זמן לעבודה עימה. מומלץ אפילו לגייס את הסבתות :). בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור