טיפול בדיבור

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

19/08/2012 | 23:41 | מאת: טלי

יש לי ילד כבן 21 הלומד בישיבה לקראת הצבא. כשהוא מדבר ומשתמש באותיות ז' צ' ס' ש'שמאלית הלשון שלו מתרוממת למעלה ויוצאת קצת החוצה . לילד זה כלל לא מפריע ולי כאמא זה מפריע מאוד הייתי רוצה לדעת אם יש טיפול לכך ומה אפשר לעשות כדי לעזור לו .אולי יש תרגילים או טיפול דרככם אשמח לתשובה.

20/08/2012 | 14:37 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום טלי, ניתן לטפל בשיבושי היגוי של האותיות השורקות אצל קלינאית תקשורת. במידה והוא מעוניין בכך, תפנו לטיפול בדיבור ותקבלו הדרכה מקצועית ומדוייקת לשיפור ההיגוי. במקרים אלה חשובה מאוד המוטיבציה של המטופל (בייחוד בגיל 21), לכן עליכם להסכים מראש על חשיבות הטיפול, על מנת שטיפול זה יהיה אפקטיבי עבור בנך.בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור