פעוט בן שנתיים ושלושה חודשים שמדבר בגוף שלעשי

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

15/04/2014 | 21:08 | מאת: ויקי

בני בן בשנתיים ושלושה חודשים מדבר בגוף שלישי. למשל-"הנה מטוס, נכון איתמר מטוס. או מה קרה איתמר נשבר? לא לשבור איתמר, למה? למה . אציין שהוא ילד שיודע צבעים, צורות, יודע לספור עד 10, יודע לזהות את כל הספרות, וקולט הרבה מילים. הוא גם משתמש במילים איפה והנה, ויודע לשיר שירים ןלהשלים מילים מתוך סיפורים. האם יש סיבה לדאגה שהוא מדבר לא מעט בגוף שלישי?

22/04/2014 | 13:53 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום, הרבה פעמים אנחנו מדברים עם ילדים צעירים בגוף שלישי בלי לשים לב: "אימא הולכת לעבודה" במקום "אני הולכת לעבודה" וכדומה. לעתים אין מספיק חשיפה ל"אני". תנסו להשתמש בבית יותר בגוף ראשון וכן לשאול שאלות שהתשובה להן היא "אני" - למשל, "מי רוצה ארטיק?" וכו'. תנסו לעקוב בשבועות הקרובים ולראות האם משתפר השימוש בגוף ראשון. איך התקשורת שלו - קשר עין, הנאה מפעילות משותפת?

23/04/2014 | 07:26 | מאת: ויקי

הוא נהנה מקשב והנעה משותפת, אם כי לעיתים מוסח מגירויים

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור