ילד לא מדבר

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

17/08/2012 | 16:21 | מאת: תמי

שלום! יש לי ילד בן שנתיים וחצי והוא לא מדבר רק מילים כמו אמא אבה ושמות...הוא לא מצליח להגיד משפתים...מה אפשר לעשות? תודה רבה

18/08/2012 | 07:54 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום לכם, כדאי לבצע אבחון מסודר במכון להתפתחות הילד בקופת החולים שלכם. כמו כן, מומלץ לבצע בדיקת שמיעה לילד, על מנת לשלול ליקוי בשמיעה. בנתיים מומלץ לשחק הרבה עם הילד ולהקריא לו ספרים פשוטים המתאימים לגילו והבנתו. כדאי לחזור על המבעים שלו ולהרחיבם, לדוגמא: הילד אומר "כדור!", אתם חוזרים ומרחיבים: "כדור! כדור מתגלגל! כדור עגול" וכדומה. בהצלחה.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור