מילים ראשונות

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

18/02/2014 | 17:45 | מאת: yasmin

שלום רב. בתי בת שנה ו5 חודשים. אנו מדברים איתה ב 2 שפות, רוסית ועברית. במהלך היום היא נמצאת בבית עם סבתא שמדברת איתה רוסית. בתי מאוד חכמה ומבינה הכול!!!!! מדברת בשפה שלה אבל עדיין לא אומרת שום מילה. האם זה תקין?

19/02/2014 | 16:48 | מאת: עופי כהן-גל

יסמין שלום, לא ברור מדבריך מה הכוונה שהיא מדברת בשפה שלה אך לא אומרת שום מילה. האם את מתכוונת שהיא מפיקה צלילים ללא משמעות? האם אין לה מילים בודדות באף שפה? בסביבות גיל שנה מתחילות להופיע מילים ראשונות גם אצל ילדים דו-שפתיים. לא תמיד בשתי השפות, אבל לפחות מספר מילים. אם בחודש הקרוב לא יתחילו להופיע מילים (אפילו חלקי מילים כמו - "בה" ל"בובה" או מילים משובשות כמו "תן" במקום "כן"), יהיה כדאי לקחת אותה לבדיקת שמיעה. בדיקות שמיעה בגילאים אלו מתבצעות במכוני שמיעה שבהם יש שני בודקים. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור