בת שנתיים ו-5 חודשים מתחילה לדבר.

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

31/01/2014 | 10:43 | מאת: א.ל

שלום. בתי בת שנה ו-5 חודשים. נכנסה השנה לגן בהיותה בת שנתיים. היא רק לאחרונה החלה לדבר ממש אבל היא לא מבטאת נכון את המילים ועוד לא מחברת משפטים. למשל בננה היא אומרת ננה, תפוח פוח, חביתה תיתה ועוד... אין לה עדיין למשל משפט כמו "אמא בואי" או 'לא רוצה' וגם לא את כל המילים היא אומרת..היא מדברת הרבה 'סינית' וזה רק לאחרונה, בעוד שאצל ילדים אחרים זה קורה הרבה יותר מוקדם. אציין שאנחנו בית דו שפתי ומדברים בשתי שפות יחד. רציתי לדעת האם זה נשמע תקין לגילה או מצריך בדיקה.. ישנם אנשים שתוהים מדוע היא עוד לא מדברת בגילה.. מצפים ממנה להגיד משהו כמו למשל 'רוצה לשחק בכדור/רוצה לשתות ואלו דברים שהיא באמת עוד לא אומרת. היא יכולה להגיד 'בו' שזה בקבוק ואז הכוונה שהיא רוצה לשתות...זו ילדה ראשונה שלי אז אני לא ממש יודעת מה תקין ומה לא. אני רואה שיש ילדים קטנים ממנה בחצי שנה וכבר מדברים ממש והיא עוד לא..האם אני צריכה לדאוג?

31/01/2014 | 15:26 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום לכם, לפי התיאור, נשמע שכדאי לפנות לאבחון קלינאית תקשורת בהתפתחות הילד של קופ"ח. במקביל, כדאי לבצע בדיקת שמיעה (הפנייה ניתן לקבל מרופא הילדים) במכון שמיעה, על מנת להתרשם ממצב השמיעה. בגיל שנתיים וחצי, בהחלט קיימים שיבושי היגוי נורמטיביים, הנקראים התפתחותיים. עם זאת, אנו מצפים לצירופי מילים כגון "אבא בוא", "קח כדור" וכן בגיל זה מתחילים להופיע משפטים קצרים בני 3 מילים. בקרב ילדים דו לשוניים יכול להופיע איחור מסוים בתחום ההבעה, אך מומלץ לבצע אבחון אצל קלינאית תקשורת ליתר בטחון. כמו כן, תוכלו לקבל הדרכה מקצועית לגבי שימוש נכון בשתי השפות בבית וקידום התפתחות השפה של בתכם. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור