טיפול בהפרעת דיבור למבוגר

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

27/12/2013 | 09:03 | מאת: ג

שלום רב, אני בן 21 ולפני כשנה לפתע התחיל בצורה טבעית לומר ס'מך רפה (כמו ילדים קטנים) במקום סמך דגושה. עם הזמן, היכולת שלי להבדיל בינהן נהייתה קשה יותר עד שעכשיו אני לא תמיד שם לא אם יוצאת לי סמך רגילה או רפה. בייחוד כאשר אני לחוץ או מתרגש, מפלס הסמך הרפה עולה עשרות מונים. זה באמת מוזר לי כי זה בא לפתע ללא שום הסבר (לעולם לא הייתה לי סמך רפה לפני כן!) אשמח לדעת מה אוכל לעשות בנידון ומה הסיבה לתופעה. תודה רבה!

27/12/2013 | 19:51 | מאת: עופי כהן-גל

ג' שלום רב, לפי דבריך אני מניחה שאתה מתאר מצב שבו אתה הוגה את הס' כשהלשון נוגעת בשיניים או נמצאת בין השיניים. האם יש תופעות חדשות נוספות שקשורות לפה כמו רוק מוגבר או מובנות דיבור כללית פחות טובה? האם זה מופיע בצלילים נוספים או רק בס'? האופן הפתאומי שבו התחילה התופעה, מצדיק, לדעתי, בירור רפואי בנוסף לאבחון של קלינאי תקשורת. מומלץ לפנות לרופא ולבדוק האם יש סיבות רפואיות לכך שהלשון שלך "יוצאת החוצה". בנוסף, מומלץ לבצע בדיקת שמיעה כיוון שאתה מספר שקשה לך להבחין בהבדלים בין הס' הרפה לרגילה. הס' הנה צליל בעל תדר גבוה ועם הגיל יש לעיתים קרובות ירידה בסף התדרים האלה, שיכולה להשפיע על ההבחנה שלך. בכל מקרה, במקביל לבירור רפואי, כדאי להגיע לקלינאית תקשורת ולנסות לשפר את ההבחנה שלך ואת ההגייה. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור