ילד שלא הוגה שורקות

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

01/08/2012 | 13:54 | מאת: רות

שלום רב, בני בן 4.7 הוגה את האותיות השורקות עם הלשון בחוץ השפה שלו מאוד מפותחת, אנחנו נמצאים במעקב שמיעה בגלל נוזלים באוזניים הדיבור לא מפריע לו כרגע בכלל והוא מובן לחבריו ולנו, שמעתי שזה יכול להשתפר עם הגיל אבל בכל זאת אני לא רוצה שזה ישאר כך. האם כדאי ללכת לייעוץ אצל קלינאית תקשורת? אולי כדאי לנסות ולפתור את הבעיה עכשיו במקום לחכות שזה אולי יסתדר?

שלום רות, עפ"י הנורמות ישנם מספר שלבים ברכישת ההגאים השונים. ההגאים השורקים (ש,ס,ז,צ) נרכשים אחרונים בסביבות גיל חמש וחצי- שש כיוון שהם דורשים הבשלה של מערכת ההיגוי ושליטה עדינה ומדויקת של שרירי הפה והפנים. אם השיבושים ממשיכים אני ממליצה לפנות לאבחון ולטיפול קלינאית תקשורת בגיל 5.5. בינתיים כדאי להשאר במעקב שמיעה בכל מקרה. בהצלחה טופז

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור