תיקון מבטא לילדה באיזור ירושלים

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

17/08/2013 | 06:42 | מאת: דנוי

שלום רב הילדה שלי בת 6 גדלה בארה"ב עד גיל 5 ויש לה מבטא אמריקאי שגורם לה אי נוחות והצקות מחבריה. האם יש צורך לטפל במבטא או שזה מסתדר לבד בגיל 6? אשמח לקבל המלצה לקלינאית תקשורת באיזור ירושלים, בבית הכרם.

21/08/2013 | 20:18 | מאת: עופי כהן-גל

דנוי שלום, באופן עקרוני, לילדים יש יכולת לרכוש מבטא שישמע כשפת אם עד גיל 12 בערך כך שצפוי שבתך תצליח לסגל את המבטא המתאים. אם אין עיכוב גם בשפה או שיבושי היגוי גם באנגלית, לא בהכרח מומלץ ללכת לטיפול. אם את מודאגת לגבי שפתה או ההיגוי שלה באופן כללי, את יכולה לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת ולוודא שאין צורך בהתערבות. את מוזמנת להיכנס לאתר קלינאי התקשורת - http://www.ishla.org.il/ שם יש מנוע חיפוש לקלינאים לפי אזור מגורים ותחומי התמחות. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור