איך כיצד ולמי לפנות לשחרר חסימה/מעצור של דיבור

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

12/08/2013 | 02:18 | מאת: אורלי

שלום לכולם!!! אני פונה אליכם בעקבות בעיה של האחיין שלי. האחיין שלי הוא בן 22, בסביבות גיל 4 חלה באפליפסיה. כל שנות בגרותו קיבל תרופות. ילדותו הייתה רגילה ואופיינית כמו כל ילדות אחרת. בתחילת לימודיו בתיכון כיתה ח' לערך אחייני הפסיק לדבר.דיבר במילים בודדות, ענה במילים בודדות עם הזמן מרוב חוסר דיבור, דיבורו המועט נשמע לא ברור. מן הסתם בגלל הדיבור אני משערת שהבטחון העצמי שלו ירד. לצבא לא גוייס בעקבות האפילפסיה, אחייני התחיל דברים ולא סיים כגון לימודים בטכניון. עלי לציין שאחייני חכם מאוד והיו לו ציונים מעולים 5 יחידות בכל המקצועות הריאלים, לא לחינם התקבל ללימודי הטכניון אך עזב כעבור כמה חודשים, התחיל לימודי נהיגה ולא סיים וכו'.נראה לי שהיה קשה לו מבחינה חברתית כוון שהוא לא אחד כזה שמדבר אז כנראה הוא לא התחבר ל-אף אחד ו-אף אחד לא התחבר אליו והבדידות הזו הקשתה עליו מאוד להיות במסגרת זו. אנא ממכם עזרו לי לעזור לו. למי ולאן עליי לפנות כדי שיוכל לדבר כאחד האדם ולפרוץ את מחסום הדיבור שמן הסתם גורם לו לחוסר בטחון ולכן הוא לא מצליח להשתלב בשום מסגרת. אודה לתשובתבם המהירה!! תבורכו!! אורלי

14/08/2013 | 20:53 | מאת: עופי כהן-גל

אורלי שלום, העלית כאן כמה השערות לגבי קשייו של אחיינך. כדאי לבדוק איתו מה הוא מרגיש לגבי הקושי שלו. האם בחברת המשפחה והאנשים הקרובים לו הוא גם ממעט לדבר? מהתיאור שלך נראה לי שאפשר לבדוק שני כיוונים - 1) ללכת לכיוון של יעוץ רגשי ולראות האם הבסיס למיעוט בדיבור הוא בעיקר רגשי ובשל חוסר בטחון בחברה או 2)לבדוק עם קלינאית תקשורת האם יש קשיים ספציפיים במובנות הדיבור או בשפה ולעבוד עליהם ובאמצעות השיפור הזה - לשפר את תחושת הביטחון שלו בדיבור בחברה. שיהיה בהצלחה!

15/08/2013 | 12:34 | מאת: אורלי

עופי, תודה על המענה.לגבי שאלתך האם בחברת המשפחה והאנשים הקרובים לו אחייני ממעט לדבר אז התשובה היא כן.לדעתי הבעיה היא בהחלט רגשית/נפשית ולאו דווקא קשיים במובנות הדיבור. אחייני יכול לדבר, אבל נראה לי שהוא לא רוצה. הוא ממעט לדבר בצורה קיצונית ביותר כבר המון שנים ולכן הוא לא מוצא את עצמו. לאיזה איש מקצוע הכי נכון לפנות? ואיך לשכנע את האחיין שלי להיפגש עמו? מה שעוד יותר מקשה על הבעיה שהאחיין שלי בקושי ואם בכלל משתף פעולה . אשמח למענה, לייעוץ, להכוונה - יום טוב!! אורלי

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור