מכשיר מושתל

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

29/07/2013 | 09:01 | מאת: יוסי

שלום חברה שלי בת 28 והיא לא שומעת מגיל 7 חודשים לפני כמה שנים עברה ניתוח שתל . רצינו לדעת מה הרמת השיפור שניתן לקבל ואם יש מטפול מזור הדרום שיכול לשפר את רמת הדיבור תודה

שלום יוסי, שתל שבלול הינו מכשיר אלקטרוני המוחדר ע"י ניתוח לשבלול שמהווה את האוזן הפנימית שלנו. הוא בנוי מרכיב פנימי מושתל שכולל אלקטרודות מזעריות, ומרכיב חיצוני שנראה כמו מכשיר שמיעה. רב המושתלים נהנים משיפור משמעותי ביכולת לשמוע ולהבין לאחר ההשתלה, אולם ההצלחה תלויה בגורמים רבים כולל רמת הירידה בשמיעה, המוטיבציה של המושתל וכן העבודה השמיעתית שנעשית לאחר ההשתלה. באיזה מרכז השתלה הושתלה חברתך? בדרך כלל ניתנים אימוני שמיעה במרכזי ההשתלה. באיזה איזור בדרום אתם מחפשים קלינאי, תכתוב לי ואנסה לכוון אותך למכון מסוים. בהצלחה טופז

30/07/2013 | 14:37 | מאת: עופי כהן-גל

המיועד לאנשים מושתלים בכל הגילאים. יש בו הרבה מידע ותמיכה. הכתובת של האתר - http://www.shablulim.com/ בהצלחה

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור