פעוט בן שנתיים לא מדבר בכלל

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

18/07/2013 | 20:14 | מאת: זוהרים

בני בן השנתיים אינו אומר מילה אחת למעט אבא, כל דבר שהוא רוצה הוא אומר מ-ה מ-ה הוא ילד פעיל מאוד, תמיד מחייך לילדים אחרים אך אינו אומר דבר. קבעתי לו תור עוד שבוע לבדיקת שמיעה למרות שלדעתי הוא שומע כי הוא עונה לי ומגיב לי. אשמח לדעת מה לעשות, האם אני צריכה לעשות לו אבחון?

18/07/2013 | 20:30 | מאת: זוהרים

חשוב לי לומר שהוא עושה קולות של חיות אם אנחנו מבקשים ואומר אן אן שאומרים לו איך עושה אוטו. אם אני שואלת אותו משהו כמו מי רוצה עוגייה הוא מצביע על עצמו, איפה ראש, בטן שיניים ,עניים אף אוזניים הוא מצביע אך מילה אחת הוא לא אומר, מה עלי לעשות?

18/07/2013 | 21:13 | מאת: עופי כהן-גל

שלום רב, ראשית, יפה שאתם לוקחים את בנך לבדיקת שמיעה. ילדים רבים סובלים מירידת שמיעה בגילאים הצעירים, על רקע של נוזלים או דלקות באוזן התיכונה. ירידות שמיעה כאלו יכולות להוביל לעיכוב בהתפתחות השפה והדיבור. הורים רבים אינם מודעים לירידות שמיעה אלו משום שלרוב הן קלות והן משפיעות רק על חלק מהצלילים בשפה והילדים לרוב מגיבים לצלילים ולקריאה בשמם. מהתיאור שלך נראה כי לבנך עיכוב בהתפתחות השפה ולמעשה הוא נמצא בתחילת השלב החד מילי (עוד על התפתחות שפה נורמלית תוכלי למצוא באתר שלנו - http://www.steiner.co.il/speech/articles.asp). במצב הזה, מומלץ להגיע עמו לאבחון כדי לבדוק את מכלול מדדי השפה, הדיבור והתקשורת ולקבל תמונה מלאה עליהם. לפי תוצאות האבחון, הקלינאית תוכל להדריך אתכם איך לעודד את התפתחות השפה בבית ובמידת הצורך - תתחילו בטיפול. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור