צעקנות ודיבור רם

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

08/07/2013 | 12:14 | מאת: רחובותית

סובלת מדיבור רם מאוד וצעקני מאז התחיל ליקוי השמיעה לפני שנים רבות, וזה הולך ומתדרדר. אין סיבה קלינית. בצעירותי וגם ב-10 השנים הראשונות של ליקוי השמיעה דיברתי רגיל. התייעצתי עם קלינאיות תקשורת ומורים לפיתוח קול ללא תוצאות. האם יש חדש בתחום זה ומה אפשר לעשות. אשמח לקבל תגובה באימייל.

10/07/2013 | 14:51 | מאת: עופי כהן-גל

רחובותית שלום, ירידת שמיעה יכולה בהחלט להשפיע על השימוש בקול. האם את משתמשת במכשירי שמיעה? לעיתים קרובות השימוש במכשירי שמיעה עוזר לשנות את ההרגלים של הגברת עוצמת הקול. בנוסף, אפשר לעבוד על השליטה בעוצמת הקול גם אצל קלינאית תקשורת. העניין הוא שכל עוד את לא שומעת מספיק טוב, יהיה לך קשה לווסת את העוצמה של קולך בהתאם לדרוש למאזין. אני ממליצה לך ללכת ליעוץ לגבי מכשירי שמיעה ולשמוע מה חדש בתחום. ברוב המכונים ניתן לקבל מכשירים לתקופת ניסיון של חודש או חודשיים ולראות אם זה משפר את חווית התקשורת שלך, את המאמץ הדרוש בשמיעה וכדומה. את יכולה לחפש באתר שלנו סוכן באיזור מגורייך אם את לא יודעת לאן לפנות - http://www.steiner.co.il/service/agents.asp בהצלחה

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור