עיכוב בהתפתחות שפה

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

06/04/2013 | 16:08 | מאת: עינת

שלום, אשמח להתייעץ איתכן בעניין הבא: בני בן 4.5. נולד ולא עבר את בדיקת השמיעה ומאז אחרי המון בדיקות עבר בגיל 3 ניתוח כפתורים שרק לאחריו התחיל לדבר. (לפני כן היה אומר מילים ממש בודדות וכמובן לא ברורות). מאז הניתוח מטופל ע"י קלינאית תקשורת וניכר כי התקדם לאין שיעור שכן היום אומר משפטים רצופים בני 5-7 מילים, מבין הכל!!, אך עדיין לא מבטא עיצורים מסויימים (ר בעיקר) או אומר מילים באופן חלקי כגון: כתפיים אומר פיים וכו'. יחד עם זאת, כאשר מציגים לו את המילה נכון מספר פעמים (אנו משתדלים בדרך של משחק) יודע לחזור נכון. עדיין שוגה בזכר נקבה, יחיד רבים. האם יש סיבה לדאגה? מתי אמור להדביק את הקצב? תודה רבה

06/04/2013 | 20:22 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום עינת, הליקויים השפתיים שאת מתארת, קיימים אצל רוב הילדים שרוכשים שפה.אלה, מה שנקרא, ליקויים התפתחותיים. יחד עם זאת, אנו מצפים להיגוי תקין של רוב העיצורים בגיל 4 (גם ר') וכן לשימוש במגוון של משפטים, כגון משפטים מחוברים ומורכבים.אם בנך התחיל לדבר לקראת גיל 3, סביר להניח שבגיל 4 וחצי עדיין יהיה פער כלשהו בין יכולותיו השפתיות למה שמצופה בגילו.לא ניתן לומר בוודאות מתי הפער הזה יסגר, כדאי להמשיך בטיפולי קלינאית תקשורת וגם להתייעץ עם הגננת. איך הוא מתפקד בגן? האם משתתף במפגשים ומתקשר היטב עם ילדים? כמובן שרצוי לצמצם ככל הניתן את הפערים השפתיים לפני כיתה א', אני מניחה שהקלינאית המטפלת תוכל להעריך את מצבו ולהמליץ על המשך טיפול במהלך שנה"ל הבאה. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור