ילד בן שנתיים חודשיים שלא מדבר

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

20/12/2018 | 23:28 | מאת: שיר

שלום, יש לי אחיין בן שנתיים וחודשיים שלא מדבר ומתקשה בהפקת קולות הצלילים.יש לו עוד ארבעה אחים גדולים בהתפתחות תקינה. אחייני שומע טוב ומתקשה ומבין הכל והוא חברותי מאוד. אחייני נמצא בגן מגיל צעיר וגם כרגע... התפתחותו תקינה מבחינה פיזית, מוטורית וכו' אך הקושי בדיבור מדאיג אותנו...

הי שיר, ילד בין שנתיים שלא מדבר זה קצת מדאיג. לא ברור מהודעתך האם זה המצב או שדיבורו אינו מובן לסביבה. ככלל, ילד אמור להיות מובן בכ80% באזור גיל 3. כך או כך נשמע שמשהו לא לגמרי תקין. ממליצה על פניה לקלינאית. בהצלחה! נגה

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור