אי שטף בדיבור כיתה א

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

14/11/2018 | 17:24 | מאת: ליטל

הבת שלי בת 6.5 עלתה השנה לכיתה א'. שמתי לב שהמעבר כרוך במספר קשיים.. לאחרונה נראה כאילו מידי פעם נתקעות לה מילים. למשל- חחחלקתי עם חסרה את הממתק. אציין שזה בקושי נשמע כלפי חוץ אך אני כאמא כן מבחינה בכך. זה לא קורה באופן עקבי והרבה פעמים כשהיא משחקת עם חברות למשל אני לא מבחינה בזה.. נראה לי שזה בא לידי ביטוי בעיקר כשהיא מספרת לי משהו.. מה עליי לעשות? למי לפנות? האם ייתכן ומדובר בתופעה שנובעת מלחץ או חלק משינוי עם העליה לכיתה א?

שלום ליטל, קשה לענות מאחר וחסרים פרטים. חוסר שטף יכול להיות קשור לקושי שפתי או לקושי רגשי או לקשיים אחרים. אני ממליצה להתחיל באבחון קלינאית והיא תפנה לאן שצריך. בהצלחה רבה! נגה שרייבר

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור