פעוט בן2.4 עם שיבושי שפה קשים

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

08/11/2018 | 01:11 | מאת: משה

שלום ילד שני מתקשה מאוד לקלוט מילים. בדיקת שמיעה תקינה. מצליח לומר סופי מילה ולפעמים גם זה לא. לדוגמא משאית הוא אומר איט. הגייה של מילים ארוכות עם שיבוש רב. אשמח לדעת איך ניתן לעזור לו. תודה

שלום וברכה, נשמע שמדובר בקשיי הגיה. אם אנחנו רוצים לדעת אם זה ברמה שמתאימה לגיל שלו מבחינה התפתחותית יש לפנות לקלינאית לצורך אבחון. אבחון אפשר לבצע *בכל גיל* ועל פי האבחון נדע אם הגיע הזמן לטפל. אפשר דרך קופת החולים או לפנות ישירות לקלינאית באתר של קלינאיות התקשורת. עד שיראה קלינאית אוסיף כאן טיפ או שניים שכמובן אינם מחליפים אבחון עמוק ומסודר: כשילד הוגה מילה באופן לא מדויק כדאי לחזור אחריו בצורה מתוקנת. יש להשתדל לעשות זאת בצורה הכי טבעית ועדינה ולא "לתקן" אותו. למשל, אם הוא אומר "תא" במקום סבתא- נחזור אחריו באופן טבעי "סבתא! נכון! הנה סבתא! לך לסבתא" באופן כללי כדאי לשמור על קשר עין בזמן הדיבור וכן לדבר באופן קצת יותר מודגש,ברור ואיטי. בהצלחה בכל, נגה שרייבר קלינאית תקשורת התפתחותית

08/11/2018 | 19:24 | מאת: משה

אוקיי בקופות הם לא ממהרים לשלוח אותך לקלינאי. באזור באר שבע איך ניתן לפנות לקלינאי פרטי. יש כתובת לאתר שאמרת ?

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור