מילים ראשונות

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

24/07/2012 | 14:14 | מאת: יוסי

באיזה גיל ילד אמור להתחיל לומר מילים ראשונות? בני בן שנה וחודשים אומר ממש מעט מילים (אבא, אור) הוא ילד מאוד חברותי ואנחנו מרגישים שהוא מבין הכל אבל אני קצת מודאג מכיוון שאין לו הרבה מילים... ולאחיו הגדול היו הרבה יותר מילים בגיל הזה תודה על העזרה!

25/07/2012 | 08:46 | מאת: עופי כהן-גל

יוסי שלום, התפתחות שפה הינה רצף התפתחותי שיש בו שונות רבה. רוב הילדים מתחילים לומר את המילים הראשונות סביב גיל שנה. בין גיל שנה לגיל שנה וחצי הם מוסיפים בהדרגה מילים לאוצר המילים ובסביבות גיל שנה וחצי הם מתחילים לצרף שתי מילים (כמו "אבא עוד" וכדומה). במקרים רבים יש הבדל בין אחים אך כל עוד בנך הקטן נמצא בתחום הנורמה - אין מקום לחשש. לפי התיאור שנתת - בנך מתפתח בהתאם לנורמה. במידה ובתקופה הקרובה לא תראו צמיחה באוצר המילים שלו, כדאי קודם כל לקחת אותו לבדיקת שמיעה על מנת לשלול ירידת שמיעה.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור