קושי בהגיית אותיות שורקות

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

17/06/2018 | 11:24 | מאת: ירדן

שלום רב. בתי בת ה5 מדברת מאוד יפה ושוטף. אך מתקשה לבטא את האותיות "ש" ו"צ" בצורה נכונה. האם כדאי להפגש עם קלינאית תקשורת? תודה ירדן

שלום וברכה, לכל הגה יש גיל רכישה משלו. עם זאת, זה לא מדע מדויק ויש טווח לרכישה. השורקות אכן נרכשות בגיל מאוחר לעיתים( לאחר גיל 5) וגם ביניהן יש הבדלים( צ' מאוחר מש'). מאחר וההמתנה לקלינאית יכולה להיות ארוכה אני ממליצה כן לפנות עכשיו כדי לא להיגרר לשלבים ולגילאים מאוחרים יותר. בהצלחה🌹

18/06/2018 | 08:55 | מאת: ירדן

תודה רבה! יש לך המלצה למישהו באזור תל אביב, רמת השרון? תודה

שלום ירדן, ניתן למצוא רשימה של קלינאיות מצוינות באתר של האגודה לקלינאיות תקשורת בכתובת http://ishla.org.il ניתן גם לפנות דרך קופת החולים. בהצלחה, נגה שרייבר

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור