טינטון - שאלה לגבי מיסוך הטינטון

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

28/11/2017 | 16:38 | מאת: רן

שלום רב, הגעתי לפורום בעקבות סרטון של עופי כהן גל שראיתי ביו טיוב על טינטון בתוכנית חיים בריא. הקשבתי לכל מילה שלך עופי , ורציתי להודות לך על התקווה שאת נותנת לסובלים מטינטון - חקרתי את הנושא ורציתי לשאול שאלה לגבי מיסוך הטינטון. לאחר בדיקה אישית שלי (מול מכולל תדרים) גיליתי שהטינטון שלי נמצא באיזור התדרים הגבוהים 10kh הטינטון שלי מגיע עם ירידה קלה בשמיעה ואיני משתמש במכשירים. לאחרונה הטינטון ממש החמיר. רציתי לדעת שמדברים על מיסוך הטינטון - האם כדאי למסך את הטינטון בטווח התדרים של הטינטון? לצורך העיניין כמו במקרה שלי לייצר "רעש" באיזור טווח 10,000H או שלמעשה צריך לתת רעש לבן בלי טווח התדרים של הטינטון ? לצורך העיניין כל הטווח חוץ מ 10,000H יש לי תוכנה שמכוללת תדרים ואני רוצה להכין לעצמי מיסוך ולהקשיב לו מתי שאני מוטרד מהטינטון. תודה מראש בידידות רן.

28/11/2017 | 21:09 | מאת: עופי כהן-גל

רן שלום, אני מתייחסת כאן לשאלת המיסוך באופן כללי. אנשים שונים הסובלים מטינטון מוצאים הקלה בעזרת מיסוך של הטינטון באופנים שונים. המיסוך יכול להיות על ידי רעשים מסוגים שונים (לדוגמא - רעש לבן או ורוד), על ידי מוזיקה מרגיעה, צלילים מרגיעים (למשל- צלילי מים זורמים, מפלים, שריקות ציפורים) ועוד. בנוסף, רבים מדווחים על הקלה בטינטון בזמן שימוש במכשירי שמיעה כיוון שהמכשירים כשלעצמם מנגישים צלילים עדינים העוזרים גם הם במיסוך. מניסיוני, לרבים דווקא עוזר להיות חשופים לצלילים כמה שיותר רחבים (למשל רעש) ולאו דווקא לצלילים הממוקדים סביב "מוקד הטינטון". התופעה של הטינטון הינה תופעה מרכזית במוח ולכן גרייה רחבה לעיתים מקילה יותר על הטינטון. אני ממליצה לך לנסות צלילים שונים ולראות מה מקל עליך. אפשר להשתמש גם באפליקציות שונות הקיימות לצורך זה. בנוסף, כדאי מאוד להגיע לייעוץ בנושא הטינטון כיוון שלרוב יש צורך בהתייחסות כוללנית לטיפול בטינטון ולא רק להיעזר במיסוך. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור