בן שנה וחודשיים התפתחות דיבור מהירה מדי?

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

12/10/2017 | 11:42 | מאת: גילי

בן שנה וחודשיים, חייכן ואינטרקטיבי. מוטורית התחיל מאוחר בגלל גודלו. מבחינת שפה התחיל מוקדם יחסית (מילה ראשונה בגיל 7 חודשים, בגיל שנה הגה כ-20 מילים) בשבועיים האחרונים חווה פרץ למידה , שיכלל את אוצר המילים ההגוי פי 5, כולל למידה של מילים רבות ביום, שימוש ב-2 מילים במשפט, מענה על שאלות בסיסיות והבנה של ניואנסים וכו. על פניו צרות טובות, ואנחנו מעודדים את הסקרנות, אך גם חוששים שמא העיסוק המוגבר בדיבור בא על חשבון התפתחות בתחומים אחרים וגם תוהים האם לא מדובר בהתקדמות מהירה מדיי שכדאי להאט אותה. נודה לתשובתכם שכן לא מצאנו מקרים דומים ברשת.

שלום גילי בהתפתחות הטבעית לכל ילד קצב רכישה שונה כאשר אבני הדרך דומות, ואכן בתהליך רכישת השפה הילדים רוכשים קודם כל מעט מילים לאט לאט ואז יש שלב שנקרא פרץ לקסיקאלי בו הילד רוכש המון מילים עד רכישה של מספר מילים באותו יום ואף מתחילים לצרף מילים יחד. לרוב הפרץ הלסיקאלי והשלב הדו מילי מגיעים בסביבות גיל שנתיים אולם אצל בנך זה קרה מוקדם יחסית. אני לא חושבת שניתן וצריך להתערב בתהליך הזה אצל בנכם. מציעה כי פשוט תהנו ממנו ותתנו לו להתפתח בקצב שלו והוא ישיג את אבני הדרך ההתפתחותיות בכל התחומים בקצב האישי שלו :) במקרה שתראו קושי בתחום מסוים כמובן שכדאי לפנות לייעוץ מקצועי, כרגע על פניו הכל נשמע בסדר גמור. המון הצלחה טופז

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור