דיבור לא מובן גיל שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

25/07/2017 | 17:03 | מאת: אמיר

תאומות מקסימות בנות שנתיים וחצי. לאחת מהן היו בעיות בשמיעה מה שהוביל לניתוח כפתורים ושקד שלישי לפני כחודש. כרגע מתחילים להרגיש שיפור והשמיעה גם כן בשיפור. הבנות אמורות להיכנס לגן עירייה בספטמבר הקרוב. השבוע הייתי עם התאומה אצל מאבחנת לליקוי שפה ולפי האבחון שלה הילדה סובלת "מקושי משמעותי בהתפתחות שפה ודיבור" , "מובנות דיבור רמה בינונית" אבל מבינה היטב את מה שמבקשים ממנה. המאבחנת ממצליצה על גן שפתי. אנחנו פחות מתלהבים מגן שפתי וגם היינו רוצים להשאיר את הבנות יחד בגן. השאלה היא מה עדיף בשלב זה עבור כולם: 1. להשאיר עוד שנה בגן פרטי תוך כדי טיפול עם קלינאית תקשורת פעמיים בשבוע. 2. להכניס לגן עירייה את הבנות יחד תוך כדי טיפול עם קלינאית תקשורת פעמיים בשבוע. 3. גן שפתי לאחת הבנות וגן עייריה לשנייה (הפרדה של הבנות). יש לקחת בחשבון כי הבנות קטנות לשנתון שלהן (ילידות דצמבר) כך שאין בעיה להפסיד שנה אם צריך.

25/07/2017 | 17:46 | מאת: עופי כהן-גל

אמיר שלום, על שאלות של השמה (בחירת גן או בי"ס) קשה לענות באינטרנט ועל סמך מידע חלקי. המלצתי היא לחזור לקלינאית שאבחנה את התאומה עם השאלה הזאת. היא זו שהתרשמה ממובנות הדיבור שלה וממידת העיכוב השפתי ולכן תוכל יותר בקלות לענות עד כמה חשוב שהילדה תהיה בגן שפתי בשנה הקרובה. יתכן והשיפור בשמיעה יביא לקפיצה שפתית משמעותית אולם לא כל הילדים סוגרים במהירות את הפער ולכן מומלץ בכל מקרה להתחיל טיפול כדי לעזור לה להתקדם. כך בחשבון גם שלא כל קלינאית תקשורת מוכנה לקבל ילד למספר פגישות בשבוע ולא תמיד יש בכך תועלת. בכל מקרה, אני מאחלת לכם בהצלחה בשנה הבאה ומקווה שבתך תסגור את הפער בהקדם.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור