קושי בשליפה

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

24/07/2012 | 13:26 | מאת: א.ל.

בני בן 5 הוא ילד מקסים ונבון, הוא מבין הכל ויש לו המון חברים. אבל כשהוא מדבר ומספר לי מה היה בגן הוא לעתים קרובות שוכח מילים וכל הזמן נתקע. אני גם רואה שלעומת הילדים האחרים בגן הוא מתקשה ללמוד את האותיות. דברתי על כך עם הגננת שלו והיא אמרה שמדובר בקושי בשליפה. מה זה בדיוק קושי בשליפה?? מה אני יכולה לעשות בבית כדי לעזור לו? האם כדאי לפנות לקלינאית תקשורת לטיפול? תודה רבה

27/07/2012 | 17:17 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום לכם, קושי בשליפה הינו קושי שפתי, המתבטא בקושי למצוא את המילה המתאימה, הקיימת באוצר המלים ההבנתי של הילד, בעיתוי הנכון.לעתים קושי זה מתבטא בשימוש במילה קרובה למילת המטרה (למשל, הילד יאמר "תפוז" במקום "לימון") ולעתים קושי בשליפה מתבטא באמירת מילה שצליליה קרובים למילת המטרה (לדוגמא,"קסילופון" במקום "מלפפון"). בכל מקרה, כדאי לבצע אבחון מסודר אצל קלינאית תקשורת ולראות האם אכן קיים קושי בשליפה.במידה וכן, מומלץ טיפול שפתי אצל קלינאי תקשורת. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור