פצע מזוהם בעקב

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

08/07/2012 | 17:45 | מאת: מתי

שלום רב, אבי בן 74 סובל שנים רבות מסוכרת כולל סיבוכים רבים. מזה מספר חודשים הוא סובל מפצע מזוהם בעקב. הפצע מסריח ומדי פעם מפריש מוגלה. לאחרונה טופלנו בחבישות אפורות (הוסבר לי שהם מכילות רכיבים דומים לאנטיביוטיקה). לצערי לא חל שיפור משמעותי במצב גם לאחר חודש טיפול. האם יש היום טיפולים חליפיים למצב זה? תודה

09/07/2012 | 20:29 | מאת: ד"ר משה קוליקובסקי

מתי שלום , הפרשה מפצע אינה בהכרח מוגלה. אך באם אכן מדובר בפצע מפריש מוגלה ברגל סוכרתית אביך צריך לקבל טיפול אנטיביטוי סיסטמי מתאים דרך הפה ואולי גם דרך הוריד. במקביל לטיפול בפצע ובזיהום יש לשלול זיהום בעצמות . לגבי חבישות אפורות קרוב לוודאי שמדובר בחבישות המכילות יוני "כסף" שלהם אפקט אנטי-מיקרוביאלי מקומי טוב מאד. כן , קיימים בשוק טיפולים מקומים אנטי-בקטריאלים אחרים : 1.חבישות המכילות דבש רפואי 2. ג'ל פלאמינל . ישנן סיבות נוספות מדוע הפצע אינו נרפא ויש להתחייס לגופו של עניין בכל מקרה . בברכה, ד"ר משה קוליקובסקי

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית