פצע קשה ריפוי לאדם סוכרתי

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

25/12/2013 | 11:10 | מאת: דנה

שלום וברכה, לאבי יש פצע כבר כחודשיים שלא מתרפא. קיבלנו המלצה לעשות בדיקה של תא לחץ. אך קראתי שייש עוד טיפולים. אז מה הטיפול הנכון- אוזון,חמצן, תא לחץ, רימות??? מה הדרך הנכונה לטיפול בפצע כדי לא להגיע לגרוע ביותר. המצב כרגע שאין אישור מקופ"ח בכלל לעשות בדיקה של תא לחץ! תודה רבה, דנה

25/12/2013 | 22:38 | מאת: ד"ר משה קוליקובסקי

דנה שלום רב , יש ב"שוק" הטיפול בפצעים הרבה (מאד) סוגי טיפולים. רק לחלק קטן מהם יש הוכחות מדעיות ליעילותן וגם אלו שיש להן הוכחה ליעילות אינן מתאימות לכל סוגי הפצעים . לכן יש להתאים את סוג הטיפול לסוג הפצע וגם למצבו הכללי של המטופל . נכון הדבר גם לטיפול בחמצן היפרבארי ( תא לחץ). זהו טיפול מאד יעיל אבל רק להתוויות מאד ספציפיות . הדרך הנכונה לטיפולצ בפצע היא לקבל ייעוץ מהימן מרופא העוסק בריפוי פצעים . אני מציע לך לפנות עם אביך לרופא אובייקטיבי העוסק בריפוי פצעים ומכיר את הטיפולים ואת יעילותם המוכחת בברכה, ד"ר משה קוליקובסקי

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית