הידרדניטיס סופורטיבה

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

03/11/2012 | 11:44 | מאת: אםרת

הבן של בן 21 סובל כבר שש שנים מהתופעה שמתאפיינת בפצעים בעכוזים במפשעות ובבתי השחי. טופל שנים באנטיביוטיקה וברואקוטן ועבר מספר תהליכים כירורגיים אצל כירורג. שומר על הגיינה גבוהה ומשקל תקין. האם ידוע לך על טיפול או על הדרכה לטיפול נכון בפצע מזמן ההופעה עד ההגלדה כדי למזער את תופעת הצלקות?

03/11/2012 | 13:14 | מאת: ד"ר משה קוליקובסקי

שלום רב , התאור של מה שיש לבנך הוא לא של פצעים אלא של פורונקולזיס או אולי של Hidradenitis suppurativa שזוהי הסתמנות של זיהומים חוזרים של בלוטות חלב ובלוטות זיעה . ב 2 המקרים לא מדובר בפצעים אלא בזיהומים הפורצים לפני השטח ומחלימים עם צלקת . לצערי אין לי מה לעזור במקרים אלו כיוון שזה לא תחום התמחותי . אני מיע לך לפנות לכירורג או למומחה למחלות זיהומיות בברכה, ד"ר משה קוליקובסקי

31/03/2013 | 20:43 | מאת: מטופל

נכון להיום, זו מחלה שנחשבת לחשוכת מרפא. הטיפולים הקיימים בריאקורטן וסוגים שונים של אנטיביוטיקה יכולים רק להקל על החולה בהתפרצויות. ברמות הקשות הפיתרון היחיד הוא כרורגי. כריתה של העור הנגוע והשתלת עור בריא מאיזור אחר בגוף (לרוב מהירך). המלצתי היא לפנות לדר' אלי רגב מנהל המרפאה לריפוי הפצע, בבית החולים שיבא. יש לו נסיון רב בטיפול במחלה וגם לא מעט הצלחות עם מטופלים (אני אחד מההצלחות שלו). בהצלחה.

20/10/2013 | 15:06 | מאת: עופר

הפתרון כולל שני אלמנטים א. במידה והחולה מעשן יש להפסיק או להפחית משמעותית את העישון ב. אני לוקח מנה יומית של אצות מסוג ספירולינה מזה חודש וחצי וחל אצלי שיפור משמעותי ביותר, ממצב שבו איני יכול כמעט ללכת חזרתי לפעילות רגילה, ללא נפיחות וללא כאבים וכמעט ללא הפרשות מומלץ בחום!!

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית