פצע לאחר קרינה בשד

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

20/10/2012 | 18:38 | מאת: tanya

שלום!לאמא שלי בטעות איבחנו סרטן שד באוקראינה. הקרינו אותה לפני ניתוח והוציאו בלוטות לימפה.אחרי זה איזור של קרינה נהיה קשה כמו סוליה.היא היתה במעקב אצל כירורג שד שאמר בשלב הזה אין מה לעשות רק לעקוב,שנגרם נזק מהקרינה.בספטמבר (כעבור שנתיים)במקום הזה הופיעו פצעים ,אדמומיות,יצאה הרבה מוגלה.בביקור אצל כירורג רגיל קיבלה אנטיביוטיקה פומי,שטיפות עם סבון.שיפור קל מאוד,פחות מוגלה.אבל עדיין זה נורה :פצעים מרובים וכול הזמן מפרישים ויש גרד.כירורג הסביר לנו שאין אופציה ניתוחית כי איזור הוקרן אין הספקת דם וזה לא ייעזור .שאלה שלי האם קיימים איזשהו טיפולים חדשנים שאפשר לעזור לאמא שלי או יש מרפאה שמטפלים בסוג של פצעים ?כי היא סובלת מאוד.תודה על אינפורמציה

20/10/2012 | 19:35 | מאת: ד"ר משה קוליקובסקי

טניה שלום רב , מה שאת מתארת זה פצעים מזוהמים באזור הסובל מנזקי קרינה מאוחרים . כתוצאה מהקרנות נגרם נזק מתמשך לרקמות שיכול להתבטא מספר חודשים לאחר סיום ההקרנות ולפעמים מספר שנים יותר מאוחר. נזקי הקרינה המאוחרים גורמים לפגיעה בכלי הדם באזור , בתאים וברקמת החבור שבאזור. אין טיפול לנזקי קרינה , אבל במידה והופיעו פצעים יש מקום לשקול טיפול בחמצן היפברארי (א לחץ) שיכול מאד לעזור בריפוי הפצעים . בכל מקרה , לפני תחילת טיפול בתא לח, כדאי לשלול ממאירות במקום . אשמח לבדוק את אמך ולתת המלצה לטיפול מתאים בברכה, ד"ר משה קוליוקבסקי

22/10/2012 | 09:37 | מאת: tanya

מאוד מודה לך ,דוקטור!

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית