פטרת בכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

01/08/2012 | 15:29 | מאת: ירדן

ד"ר שלום, מזה כשנה וחצי אני סובלת מפטרת בכפות הרגליים שמופיעה מדי פעם. בפנייה לרופא עור שבקופ"ח אמר שאצטרך כל חיי למרוח הרגליים במישחות לפטרת. יש לציין שאובחנתי כבעלת כבד שומני כך שבקשתי לקבלת הכדור הניתן לטיפול חד פעמי נידחתה על הסף. האם יש תרופה לטיפול סופי בבעיה או שמא ניגזר עליי הדבר? תודה ירדן

01/08/2012 | 21:07 | מאת: ד"ר משה קוליקובסקי

ירדן שלום רב , פטרת הינה בעיה שכיחה בכפות רגליים בכלל ואצל חולי סוכרת בפרט. יש להבדיל בין פטרת של הציפורניים לבין פטרת של העור בכף הרגל וזה כולל בין האצבעות . במקרים של פטרת הציפורניים הטיפול היעיל הינו טיפול פומי ממושך . במקרים של פטרת של העור מספיק טיפול מקומי ולאחר החלמה היגיינה טוב של כף הרגל . כטיפול מקומי אני ממליץ על תכשירים נוזליים אנטי=טריתיים כמו ספריי למיסיל או טיפות אגיספור או אגיסטן ולא על משחות או קרמים .מניסיוני יש הצלחה טובה יותר לתכשירים הנוזליים . לגבי טיפול פומי אנטי-פטריתי לפטרת של הציפורניים יש לקחת תרביות לפטריות ולאחר מכן להתחיל טיפול ממושך עם כדורים המתאימים לפטריה שצמחה בתרבית . כבד שומני אינו התווית נגד לשימוש כדורים יש לנקוט בזהירות יתר ולעשות מעקב הדוק אחר תפקודי כבד . בברכה, ד"ר משה קולקובסקי

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית