מעוניין בהסבר מושגים

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

16/07/2012 | 22:16 | מאת: אלון(אח מוסמך)

מהי הפרשה סרוטית וכיצד היא נראית? מהי הפרשה סרודמית וכיצד היא נראית? מה כל סוג הפרשה מעיד על מצב הפצע? כיצד נראה פיברין ואיך אני מבדיל בינו לבין מוגלה? ואם יש פיברין בפצע על מה זה מעיד?

17/07/2012 | 17:07 | מאת: ד"ר משה קוליקובסקי

אלון שלום, הפרשה סרוטית = הפרשה של סרום (למעשה נוזל פלסמה)שצבעו צהבהב שקוף . הפרשה סרו-דמית - כנ"ל + כדוריות דם אדומות הצובעות את הנוזל הצהבהב לצהוב אדום שקוף . ההפרשות אינן מסווגות את הפצעים ונורמלי שפצע מפריש נוזל סרוטי ולפעמים גם סרו-דמי. פיבירן הינו חלבון שמיותר על ידי הגוף . הוא יוצר בפצע שכבה מוצקה לבנה-צהבהבה (מי שאינו מתמצא יכול לחשוב שמדובר במוגלה). המצאות פיברין בפצע , גם זהו תהליך נורמלי של החלמת הפצע

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית