סוג טיפול בפצע לחץ מפריש בעכוז ובפצעי לחץ בכף הרגל כשגם יש חום, שהולך

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

28/07/2020 | 14:34 | מאת: דבי

שלום וברכה, אימי בת 93, סיעודית, במשך היום נמצאת על כורסא מתכווננת בזווית של קצת מעל זווית שכיבה. זה חצי שנה שהיא סובלת מפצעי לחץ בכף הרגל ולפני חודש וחצי הופיע פצע לחץ בשני צידי העכוז, שהולך ומחמיר: גדל, החלה הפרשה ומסביבו האזורים עתה אדומים. אימי נמצאת בטיפולה של אחות מיחידה לטיפולי בית, שעד עתה הנחתה לטפל בפצעי הלחץ בכף הרגל בפולידין ובעכוז - בפולידין ובסילברול. אתמול, לאור ההפרשה בפצע בעכוז האחות הנחתה להחליף את הטיפול בו מסילברול לפלמינל ולהמשיך עם הפולידין. לפני שבועיים וחצי אימי אושפזה בשל חום של 38.6 מעלות. במהלך האשפוז ניתנה לאימי אנטיביוטיקה עם הנחיה להמשיך למשך שבוע. פצעי הלחץ בכף הרגל ובעכוז היו בדרגה 2 וטופלו בפולימם. למרות לקיחת האנטיביוטיקה החום המשיך בערב והגיע לפני שבוע ל-37.5 מעלות. רופאת המשפחה הנחתה להמשיך עם האנטיביוטיקה לעוד שבוע, אך החום רק עולה והגיע שלשום בערב ל-37.7. גם בבוקר החום עולה והגיע שלשום ל-36.6. קבלתי אינפורמציה מאחות במוקד ייעוץ אחיות של קופ"ח מכבי, שפולידין וסילברול אינם מתאימים לטיפול בפצעי לחץ ושחבישת פולימם (בה, כאמור, טופלו פצעי הלחץ של אימי במהלך אשפוזה) היא המתאימה. בשיחה עם מנכ"ל חברה, המתמחה בטיפול בפצעי לחץ, הוא אמר לי, שהפולידין אף מעכב את תהליך ריפוי הפצע בייבשו אותו. שאלתי:  א. האם אכן הפולידין אינו מתאים לטיפול בפצעי לחץ ואף יכול לעכב את תהליך ריפוי פצע הלחץ, כפי שכאמור, נאמר לי? ב. האם משחת הפלמינל טובה עבור פצע לחץ עם הפרשה ויכולה להחליף את חבישת הפולימם או שעדיפה חבישת פולימם ואם כן - מאיזה סוג? תודה רבה, דבי.

היי פולידין זו משחה מחטאת אך לא מסייעת בריפוי הפצע פצע לחץ מהווה בעיה לא פשוטה לריפוי יש להפחית הלחץ באמצעות עזרים שונים יש לראות הפצע ולפי זה להחליט מה סוג המשחה המתאימה טיפול מקומי במשחת אוזון לעיתים מאד יעיל מה המצב התזונתי של האמא ?

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית