אספירין + פלוויקס - כמה זמן יעיל השילוב ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

24/09/2012 | 19:34 | מאת: יגאל

בעקבות שני צינתורים טיפוליים לפני כשנה (הושתלו שני סטנטים promus boston) לקחתי עד כה מדי יום אספירין 100 מ"ג יחד עם פלוויקס 75 מ"ג. הרופא המצנתר איבחן עורקים אקטטיים והמליץ להמשיך עם פלוויקס ואספירין באופן קבוע למניעת מערבולות בעורקים. קרדיולוג אחר המליץ לי להפסיק את הפלוויקבס (ויחד גם את ה-losec) לאחר שנה מהצינתור האחרון לאור סיכון לדימום וספק ביחס ליעילות הפלוויקס מעבר לשנה. אשמח לדעת מה דעתך. אציין שאני בן 50, מרגיש טוב ועוסק בספורט בקביעות. תודה

שלום רב, זהו נושא שנוי במחלוקת. אין מחקרים טובים בנושא ולכן שניהם צודקים. אני חושב שהייתי מסתכל איפה שמו לך את הסטנט (סוג עורק, מיקום, האם בפיצול וכו') ובנוסף, האייתי שולל סוכרת אצלך. אם הכל שלילי, הייתי מפסיק. אם משהו מהדברים הנ"ל לא תקינים או העורקים מאוד אקטטים, הייתי ממשיך עם הטיפול הכפול באופן קבוע בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)