צנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

05/01/2021 | 21:43 | מאת: נעמי

פרופ ארבל תודה על עזרתך. בתחקור של אבא עלה שבזמן האחרון הוא מרגיש קוצר נשימה וצריך לעצור כל חמש דקות בהליכה. בעלייה של שתי קומות לא מרגיש. חוץ מזה אין תסמינים. האם אתה חושב שקוצר נשימה מספיק כדי להחליט לבצע tavi? כלומר האם הסיכון עכשיו למוות עלה? מבחינת איכות חיים זה יכול לשפר לו אבל הוא עדיין יכול להסתדר. אם תוכל שאלות טכניות, 1 - האם אחרי הצנתור לוקחים אספירין או אפיקסבן ולכמה זמן? 2 - האם אצלכם משתמשים ב corevalve או ספיאן או ששניהם זמינים בכל בית חולים וזה נקבע על פי המקרה? האם יש לך העדפה? קראתי שהספיאן נמצא טוב יותר במחקרים. 3 - האם אצלכם עושים את הפעולה בניטור אקו? תודה

05/01/2021 | 21:58 | מאת: נעמי

קוצר נשימה רק בהליכה ולא במנוחה ולכן גם למרות זה יש התלבטות

1. כל מקרה לגופו. בגדול, מספיק אפיקסבן 2. שניהם זמינים. ההחלטה על הסוג נקבעת לפי מבנה המסתם של המטופל. כלומר, מתאימים את המסתם למטופל. לא חושב שיש אחד שיותר טוב מהשני 3. עושים את הבדיקה בניטור של מגוון מכשירים כולל תכנון מוקדם עם CT תלת מימדי.

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)